Ново изследване разкри, че изпълняването на простички действия може да ви отърси от

...
Ново изследване разкри, че изпълняването на простички действия може да ви отърси от
Коментари Харесай

Как да рестартирате мозъка си?

Ново проучване разкри, че изпълняването на простички дейности може да ви отърси от остарели хрумвания и да направи мисленето ви по-гъвкаво. 

Екип от психолози от университета в Торонто счита, че измиването на ръцете е задоволително, с цел да ви накара да загърбите старите цели и да започнете преследването на нови. За задачата на изследването участниците са били “заредени ” с избрана цел, което дейно е представлявало подсъзнателното активиране на цел в мозъка на участника.

Резултатите посочили, че когато в следствие хората измивали ръцете си, те забравяли за тази подсъзнателно настояща цел. “При хората, които са били заредени със здравословна цел, да вземем за пример, измиването на ръцете е отслабило наклонността да се държат по здравословен метод – при тях бе по-вероятно да изберат шоколадово блокче за ястие вместо здравословна пълнозърнеста закуска, ” изяснява водещата авторка на изследванеето, госпожа Пинг Донг.

Други проучвания преди този момент бяха посочили, че физическото измиване може да помогне на човек да преодолее възприятието си за виновност от признато като аморално държание. По сходен метод, изчистването на тялото работи по този начин, като че ли оказва помощ да се почисти и мозъка на индивида.

Г-жа Донг обръща внимание, че въпреки всичко проучването единствено е тествало краткотрайните резултати от физическото разчистване върху преследването и постигането на задачите и за момента не е осъществено проучване, което да изследва тези резултати в дълготрайна вероятност или върху доста по-голям брой от участници, което би придобило статистическа значителност на резултатите. 

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР